V Celju začetek projekta PONI Savinjska

V Celju začetek projekta PONI Savinjska

V prostorih Inkubatorja Savinjske regije Celje smo danes začeli s projektom PONI Savinjska – Podjetno nad izzive in usposabljanjem 1. skupine. Prvih 11 udeležencev je nagovoril župan Mestne občine Celje Matija Kovač, projekt, ki ga je v sklopu Dogovora za razvoj Savinjske razvojne regije prijavila Razvojna agencija Savinjske regije, pa je predstavila direktorica Bojana Stopinšek.

 

Cilj projekta je, da udeleženci po končanem usposabljanju ustanovijo lastni poslovni subjekt (s.p., d.o.o. in druge oblike poslovnih subjektov). V projekt PONI Savinjska bo do vključno leta 2028 vključenih 106  udeležencev. Projekt PONI Savinjska je sicer v celoti vreden 1.539.166,67 €.

 

»Veseli smo, da je program PONI v Inkubatorju Savinjske regije, ki je v preteklosti že poskrbel za številne uspešne podjetniške zgodbe in je zgradil močno mrežo, skupnost. Verjamem, da bo PONI močen korak h krepitvi podjetniškega duha in atmosfere v našem mestu in regiji,« je povedal župan MOC Matija Kovač in udeležencem sporočil: »Zaželel bi vam uspešno delo v programu ter veliko dobrih in navdihujočih idej. Veselim se že predstavitve rezultatov ob zaključku prve faze projekta PONI.«

 

»Gre za vseslovenski projekt. Vključene smo vse regionalne razvojne agencije v državi, to pomeni 12 razvojnih agencij. Gre za prvi projekt Dogovora za razvoj regije, s katerim smo startali v tej finančni perspektivi. V nadaljevanju bomo razvijali še za 55 milijonov projektov, od vodovodov, kanalizacij, podjetniške inkubatorje, prometne strategije, zeleno infrastrukturo, kolesarske povezave,« je med drugim povedala direktorica Razvojne agencije Savinjske regije Bojana Stopinšek in nadaljevala: »Smo edini v državi, ki se bomo po regiji selili. Želeli smo, da smo čim bližje udeležencem. Prva skupina je tako v Celju, druga bo v Gorici pri Slivnici v Podjetniškem inkubatorju Aurea, tretja v Nazarjih, na sedežu Razvojne agencije Savinjsko Šaleške regije.«

 

Na 1. razpis PONI Savinjska se je sicer prijavilo skoraj 30 udeležencev iz različnih občin Savinjske regije. Ocenjevalna komisija je nato skrbno pregledala prispele prijave in jih ocenila, nato pa kandidate povabila na krajše razgovore, na podlagi katerih je nato izbrala 11 kandidatov z najbolj potencialno podjetniško idejo.

 

Projekt PONI Savinjska 2024 je model podjetniškega usposabljanja, v okviru katerega potencialni podjetniki v 4 mesecih razvijejo in realizirajo svojo podjetniško idejo. To se doseže skozi celostni program podjetniških usposabljanj, skozi mentorstvo in nudenje vsestranske pomoči udeležencem pri uresničevanju njihovih poslovnih idej. Posebnost projekta predstavlja zaposlitev udeležencev za čas trajanja programa na Razvojni agenciji Savinjske regije, kar udeležencem omogoča ne le finančno podporo pri razvoju njihovih poslovnih idej, ampak tudi čas, ki ga lahko udeleženci namenijo izključno pridobivanju novih znanj, izkušenj in pripravi na vstop na samostojno podjetniško pot.

 

Projekt PONI Savinjska bo Razvojna agencija Savinjske regije izvajala v sodelovanju s partnerskimi območnimi razvojnimi agencijami na območjih Savinjsko-Šaleško, Spodnje Savinjsko, Osrednje Celjsko, Dravinjsko, Obsotelje in Kozjansko. Tako bodo skupine vsake 4 mesece zamenjale lokacijo.

Scroll to Top
Skip to content