Izgradnja regionalne kolesarske povezave Celje – Laško

Izgradnja regionalne kolesarske povezave Celje – Laško

13. aprila 2019 sta župan Mestne občine Celje Bojan Šrot in župan Občine Laško Franc Zdolšek s predstavnikoma Direkcije RS za infrastrukturo predala namenu novo kolesarsko brv med Celjem in Laškim. Z odprtjem brvi so obeležili dokončanje nove kolesarske povezave med Celjem in Laškim, ki se bo nadaljevala vse do Zidanega Mosta.

Gradnja dela kolesarske poti Celje – Laško – Zidani Most se je začela konec septembra 2017. Na odseku kolesarske povezave v Tremerjah, ki je dolg 2,5 km, smo postavili tudi novo brv za kolesarje in pešce. Projekt izgradnje je prispeval k uresničevanju ciljev celostne prometne strategije Mestne občine Celje. V prihodnosti, ko bo kolesarska povezava D1 povezana v celoto, bo ta odsek služil tudi za daljinsko kolesarjenje.

Nova brv, ki je namenjena kolesarjem in pešcem, je dolga 92 metrov in vredna 1,2 milijona evrov. Glavni nosilec investicije je Direkcija RS za infrastrukturo. Sredstva za projekt so zagotovile občine Osrednjega celjskega območja iz kvote Dogovora za razvoj regij oziroma Evropskega sklada za regionalni razvoj ter Direkcija RS za infrastrukturo.
 
Povzeto po MOC
Scroll to Top
Skip to content