Odprte prijave za 2. razpis PONI Savinjska

Odprte prijave za 2. razpis PONI Savinjska

Razvojna agencija Savinjske regije za Savinjsko pričenja z izvajanjem podpornih aktivnosti za potencialne podjetnike. Objavljen je 2. javni razpis za vključitev 11-ih udeležencev v projekt Podjetno nad izzive (PONI Savinjska).

Projekt PONI Savinjska 2024 je model podjetniškega usposabljanja, v okviru katerega potencialni podjetniki v 4 mesecih razvijejo in realizirajo svojo podjetniško idejo. To se doseže skozi celostni program podjetniških usposabljanj, skozi mentorstvo in nudenje vsestranske pomoči udeležencem pri uresničevanju njihovih poslovnih idej.  Posebnost projekta predstavlja zaposlitev udeležencev za čas trajanja programa na Razvojni agenciji Savinjske regije, kar udeležencem omogoča ne le finančno podporo pri razvoju njihovih poslovnih idej, ampak tudi čas, ki ga lahko udeleženci namenijo izključno pridobivanju novih znanj, izkušenj in pripravi na vstop na samostojno podjetniško pot.

Med samim usposabljanjem morajo udeleženci izkazati vsaj 80% udeležbo na obveznih delavnicah oz. usposabljanjih, ki jih izvedejo notranji mentorji in zunanji izvajalci.

V projekt se lahko vključijo osebe s poslovno idejo, ne glede na starost, stopnjo izobrazbe ali status brezposelne osebe. Pogoj je, da imajo kandidati prijavljeno stalno ali začasno bivališče v Savinjski regiji, ter da so na dan pričetka vključitve osebe z nami zmožne podpisati pogodbo o zaposlitvi. Prijava poteka preko javnega poziva, objavljenega na spletni strani Razvojne agencije Savinjske regije. Razpis velja do 31. 5. 2024.

2. skupina bo potekala v prostorih Podjetniškega inkubatorja AUREA v občini Šentjur.

Cilj projekta je, da udeleženci po končanem usposabljanju ustanovijo lastni poslovni subjekt (s.p., d.o.o. in druge oblike poslovnih subjektov). V projekt PONI Savinjska 2024 bo do vključno leta 2028 vključenih 106 potencialnih udeležencev.

PRIJAVA

  1. korak: natančno preberite besedilo Javnega razpisa PONI Savinjska.
  2. korak: izpolnite prijavni obrazec. Obrazce izpolnjujte v elektronski obliki.
  3. korak: v informativne namene preberite tudi vzorec pogodbe o zaposlitvi v projektu PONI Savinjska (ne prilagajte ga k prijavi na javni razpis).
  4. korak: natisnite izpolnjen prijavni obrazec in ga skupaj z življenjepisom pošljite v skladu z navodili Javnega razpisa PONI Savinjska.

Prijavna dokumentacija je na voljo na spodnjih povezavah:

Predviden program po skupinah za celotno projektno obdobje 2024 – 2028 se nahaja tukaj.

Informacije v zvezi s projektom PONI Savinjska lahko dobite tudi na e-mailu nina.erjavec.ceglar@rasr.si, na tel. 041 715 027 ali osebno na sedežu RASR d.o.o., Ulica XIV. divizije 12, 3000 Celje.

Projekt financirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj.

Scroll to Top
Skip to content