Obisk termalnega turističnega kongresa v Španiji v sklopu projekta InnovaSPA

Obisk termalnega turističnega kongresa v Španiji v sklopu projekta InnovaSPA

Špansko mesto Ourense je med 27. in 30. septembrom gostilo turistični kongres v sklopu projekta InnovaSPA, v katerem kot partner sodeluje tudi Razvojna agencija Savinjske regije.

Uvodni dan je potekala otvoritev Kongresa o termalnem turizmu, kateri so sledile predstavitve super spa mest v Evropi, Saratog Spa parka v Ameriki in predstavitev projekta v Maroku na temo termalnega turizma. Predstavili so romunski projekt Hercualne in študentski projekt med Nemčijo in Španijo ter razprava o termalnem turizmu z osmimi govorci. Temu je sledila predstavitev term iz tamkajšnje pokrajine Galicije, partnerja EHTTA iz Brazlije ter spa centra na Madžarskem. Kot primer dobre prakse so si udeleženci ogledali terme Outariz.

Naslednji dan je na Expourense sledila okrogla miza Experiences. Moderatorka je bila Simone Zagrodnik, izvršna direktorica EHTTA, govorci pa so bili: Laszlo Puzko, ustanovitelj madžarskega Health Tourism Worldwide, Emma Gonzalez, generalna direktorica INORDE, Javier Soto, Caldaria Group in Yaser, Moshref, direktor Ensana Hotels.

Med govorci je bila tudi Marion Vansingle, koordinatorka projekta InnovaSPA, ki je predstavila rezultate projekta, ter primere dobrih praks. Temu je sledila otvoritev sejma Termatalia in za tem tematske delavnice.

Scroll to Top
Skip to content