1. skupina projekta PONI Savinjska predstavila svoje ideje

1. skupina projekta PONI Savinjska predstavila svoje ideje

Regionalna razvojna agencija Savinjska, d.o.o. je z dogodkom v četrtek, 30. maja 2024, zaključila 1. skupino projekta Podjetno nad izzive v Savinjski regiji oziroma PONI Savinjska. 11 udeležencev je v 4 mesecih s pomočjo zunanjih in notranjih mentorjev ter zunanjih izvajalcev v Inkubatorju Savinjske regije v Celju razvijalo svojo podjetniško idejo, ki so jo na zaključenem dogodku tudi predstavili.

Udeležencem projekta ter prisotnim mentorjem in zunanjim izvajalcem se je zahvalila direktorica RRA Savinjska, d.o.o. Bojana Stopinšek, ki je med drugim izpostavila veselje, da je 1. skupina tako dobro sodelovala in se povezala. Zahvalila se je tudi Inkubatorju Savinjske regije, ki je sprejel 11 udeležencev in jim na njihovi poti pomagal.

Udeleženci programa PONI Savinjska so predstavili različne podjetniške ideje:  šola jahanja in učenje s konji, ženske obleke z ročno vezanimi vzorci, unikatni kosi oblačil za umetnostno drsanje, kostumi za ples ter trikoji za gimnastiko in akrobatiko, postavitev in oddajanje glamping hiš na drevesu, oskrba konj in šola jahanja, družabna igra za učenje osnovnošolskih otrok veščin, ki jih potrebujejo za uspešno življenje, pasji frizer, fizioterapija na domu, izposoja rehabilitacijskih pripomočkov, razvoj edukativnih vsebin razvedrilne narave namenjene odraslim (s psihološkega vidika), spletna trgovina s prodajo športne in outdoor opreme ter špricer avtomat.

Cilj vseslovenskega projekta PONI je, da udeleženci po končanem usposabljanju ustanovijo lastni poslovni subjekt (s.p., d.o.o. in druge oblike poslovnih subjektov). V projekt PONI Savinjska bo do vključno leta 2028 vključenih 106 udeležencev. Projekt PONI Savinjska je sicer v celoti vreden 1.539.166,67 €.

Projekt PONI Savinjska Razvojna agencija Savinjske regije izvaja v sodelovanju s partnerskimi območnimi razvojnimi agencijami na območjih Savinjsko-Šaleško, Spodnje Savinjsko, Osrednje Celjsko, Dravinjsko, Obsotelje in Kozjansko.

Projekt PONI se bo nadaljeval 1. julija 2024 v Aurei v Gorici pri Slivnici v Občini Šentjur, kjer bo 4 mesece delovala 2. skupina udeležencev.

Scroll to Top
Skip to content